2013. május 1., szerda

Az a 2 hónap ...

Miközben a billentyűzetet tovább koptatom , és e bejegyzéssel gyarapítom az olvasható írásaim számát , közben "mint a dráma nézőiben a mű végén" bennem is a katarzis érzése van jelen.
Az elkövetkezendő 2 hónap (amelynek voltaképp már el is kezdődött az első napja) sok változást fog hozni. A május viszonylag zsúfolt lesz , hiszen fotózás , WDS és még más programok fogják színesíteni. A Június pedig... A hónap közepén -végre- vége lesz az idei tanévnek... Elkezdődik a várva-várt nyári szünet is.
Ám ez a 2 hónap nagyon meghatározó lesz Fidoék életében is. Nem is szeretnék jobban kitérni erre a témára , hisz lesz még később lehetőségem rá (de még mennyi) ...


Amióta bejött ez a nagy meleg ,egészen nyárias lett a hangulat. Napközben az átlaghőmérséklet meghaladja a 30°C-ot is ... Éppen ezért van ismét változóban a napirendünk... A délutáni sétát egy jó órával későbbre toltuk , és sokkal rövidebb ,mint a megszokott... A délutáni szieszta is elengedhetetlen velejárója a meleg időnek... Estefelé ,mikor végre lehűl kicsit a levegő , úgymond szabad utat kapunk.. Mehetünk is gyakorolni ,labdázni , bicózni , egyszóval mindent lehet csinálni ami lefárasztja az ebeket.
Az elmúlt hetekben sokat gyakoroltam velük a felvezetést és a helyes beállást. Fido már nagyon szépen tűri a "STAND !" paranccsal járó dolgokat. Ilyenkor -ha nem úgy áll ahogy kell - "megigazítom" a lábait , majd nagy dicséret :D  Élvezi a dolgot és egyre szebben áll , már elég sokáig ki is tartja ,aminek örülök :) Türelmesen hagyja ,hogy igazgassam ,emelgessem a lábait , később pedig ,hogy végignézzem : fogak,fülek , stb-stb. Hamar ki tudtuk küszöbölni a fognézéskor a fej elhúzást és a puszilkodást is :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése