2013. december 29., vasárnap

Ennek is Vége...

El sem hiszem... Mintha csak pár hete lett volna,amikor azt a videót összeállítottam.. Amikor reménnyel,álmokkal,célokkal tele belevágtunk az új- azaz lassan ó esztendőbe...
Bár van még 2 nap,ami alatt igazából sok dolog megtörténhet ,de úgy vélem itt az ideje ismét gondolatokkal,élményekkel megfűszerezett sorokat bepötyögni ebbe  a kihalt blogba... Már nyáron sem tettem ezt meg túl gyakran.. Augusztus végén volt az utolsó bejegyzés.. Bár itt a blogban látszólag megállt az idő ,ez a valóságban nem így volt velünk....
Ha nem szeretnél sokat olvasgatni -s ezt már most tudod- , azt ajánlhatom,tekergess kicsit,s legalább a képeket lesd meg,ha már benéztél ide,s időt áldoztál rá ;)
Feleslegesen nem is gyarapítom tovább a szót (ezt megteszem pár sorral lejjebb), vegyük szépen sorba mi történt velünk 2013-ban... :
  • Január

2013 első túráján
 Január...Nem túl havas,elég hideg... (no de nem meterológiai nosztalgiázást szeretnék,szóval lépjünk is tovább).. Mivel is kezdhettük volna jobban ,mint az "Év első túrájával" (lásd : itt ) ?!
Jeges szél ,Újév első napja.. s egy maroknyi elvetemült/elszánt ,még azt is megkockáztatom hogy a "maguk módján őrült" (bocsi Szandra és Dorina) kutyás nekivágott egy kellemesen üdítőnek nem nevezhető,mégis annál élvezetesebb ,önkínzó túrának (najó,ez utóbbi talán túlzás,főleg a finom forrócsoki után)..

A hónap többi része főleg utazgatásból áll. Javában folyt az NTDM döntője ,így többször is Andinál kötöttünk ki pesten :) Fotózások,bandázások ,miegymás.. Végül a Január végén,azaz 26.-án került sor a döntőre. Dorina,Andi és Balázs kíséretében .. Mondanom sem kell ,idegtépő és kimerítő nap volt. Végül 2.helyezéssel zártuk a 2012-es évből átnyúló versenyt.. (lásd itt : fotózás , döntő) .. Igazából januárban más említésre méltó,emlékeim szerint nem nagyon történt... Való igaz ,már ekkor alakulóban volt néhány dolog :)

  • Február


Byron & Fido
A februári hónap látszólag nem kecseghetett semmi jóval,de mégis úgy hozta a sors,hogy erre rácáfolt. Bicskén adódott lehetőségünk agility edzésre,Holti Krisztivel és az akkor még el nem nevezett WAT csapattal. Első alkalommal,mondanom sem kell ,jól eltévedtünk.. Elnéztem egy utcát,így +40 percet bolyongtunk az esőben.. Mire az edzés elkezdődött ,szinte leszakadt az ég ! Ennek ellenére sem fejeztük be :) .. ( lásd itt).. Képeink nem nagyon lettek,de YouTube csatornákon található pár szép emléket idéző videó :)
 Apropó február.. Egyenlőre az utolsó Blood Hamsters alom ,azaz a "D" alom született meg,s Andi jóvoltából szupi képek készültek az alig pár napos apróságokról .. (lásd itt)

  • Március


 A tavasz ígéretét hordozó első hónapot szintén egy túrával tettük emlékezetessé.. Ez tipikusan olyan nap volt,amire azt szokás mondani "bekerül a történelem könyvekbe".. S noha nem történt akkora dolog,hogy ezt szó szerint kelljen értelmezni.. Mégis számomra hatalmas élmény volt ! Ugyanis ekkor történt az a bizonyos "Muflonos eset".. Fido előttünk sétált jópár méterrel,amikor egy csapatnyi muflont pillantottunk meg  fák között.. Fido farkasszemet nézett velük,s közben gyűjtötte minden tartalék energiáját,vadász-szenvedélyét... Nem véltem egy percig sem mégcsak feltételezni sem,hogy reagál rá ebben az esetben, de megpróbáltam.. - "Fido,gyere ide" .. nyugodt,normál hangon..s a kutya ott termett a lábamnál.. sírni tudtam volna örömömben..nagyon mély nyomot hagyott ez bennem. Sosem fogom elfelejteni.. Vadász kutya,az vadász kutya.. s a vadaknak hátat fordítva mégis gazdájához sietett... Szerintem ez nem kis dolog ,főleg Fidonál !! (lásd itt)

"Hivatalosan is" Warriors Agility Team ,azaz WAT lett a csapatunk... Időjárási viszontagságokkal nem törődve edzettünk együtt , a lehető legjobb hangulatban !
(3. és 4. edzés beszámoló, 5.edzés)

Végezetül pedig (erre a hónapra), mindenki emlékszik rá,micsoda ítélet idő volt ! Március 15.-én megbénult a forgalom,ezrek rekedtek kint az autópályákon ,abban az ítéletidőben... 2013 Márciusa keményebbnek bizonyult,mint maga a tél ! (persze én ebben az időben is bicóval tettem meg az utat az iskoláig és haza)..
Fehér karácsony helyett ,fehér húsvét !... (lásd itt)

  • Április

SAT & WAT különítmény :3
Áprilist egy szuper edzéssel kezdtük.. A idő nem volt még túl ragyogó ,de egy "fedett pályás" edzésnél ez nem is okoz gondot :)  Az elején nem indultak könnyen a dolgok,de végül nagyon jó edzést tudhattunk magunk mögött ! Remélem lesz még lehetőségem a jövőben is ilyen szupi edzésen részt venni. (lásd itt )

Ekkora már nagyon sok dolog alakult úgy,hogy a közeljövőről való elképzeléseimet teljesen átformálja... Ekkorra ugyanis már biztossá vált : költözünk.. Nem egy-egy utcányit,városrésznyit ,de nem is városnyit.. Hanem egészen pontosan Országnyit ! Ahogy egyre közeledett az a bizonyos nem ,egyre inkább nyomasztott a gondolat.. Hogyan és mikor  mondom én ezt a többieknek ? Az ilyet még sem FB levélben vagy e-mailban kell közölni... 3 szép év után nem intézhettem el annyival a dolgot,hogy egy üzenet végére odabiggyesztem : "Ja és képzeld,elköltözünk innen közel 600km-re,alig maradt 2-2,5 hónapom itt.."
Szóval erre is alkalmat kellett találni,hogy még időben meg tudjuk beszélni ... (mondjuk erre sosincs alkalmas idő)

Április végén került sor ismét a Gerecse túrasorozatra,melyen idén először mi is részt vettünk.  A 20km-es távot tűztük ki célul,melyet közösen Dorinával tettünk meg. Útközben csatlakoztak hozzánk Bettiék és Emese is. Nagyon szuper túra volt, élveztem minden pillanatát.. (lásd itt)
A hegyről leérkezve,több kilométerrel a hátunk mögött jött el életem egyik legnehezebb pillanata.. (Emese után) Dorina tudta meg először,hogy a nyár első hónapja lesz az utolsó is.. Nem volt egyszerű elmondani,hát még feldolgozni... Ehhez mindenkinek időre volt szüksége, csak sajnos akkor abból volt nekünk a legkevesebb... Szandrának az egyik reggel,suli előtt tudtam elmondani...
 Ekkor sem volt könnyebb egyikünknek sem... Mitől is lett volna az ?!

Április végén,a túrát követően megszületett a Vic-Mr.Woof alom a Sáregresi kennelben.. 8 aprócska csoda jött a világra azon az éjjelen..Ekkor még csak remélhettem,hogy közöm lehet majd a picikhez...
  • Május

lihegő különítmény :P
 Május ígérkezett az idei év "csúcsának".. Több programunk volt erre a hónapra,mint egész évre !!
Az első hétvégét egy szülinapi partyval ünnepeltük meg.. Egy jó kis kirándulással nyitottuk ,majd egészen másnap reggelig élvezhettük minden percét...  (lásd itt)


Ezt követte e Julius K-9 reklámfotózás.. Tökölön egy szép parkos környezetben ,nagy hőségben zajlott,de remek hangulatban ! Szinte az utolsó pillanatban tudtuk meg,hogy most végre tényleg sikerül találkozzunk Lexával és gazdájával Gáborral :)
Nagyon jól elbeszélgettünk , s remélem adódik még hasonlóan jó alkalmunk összefutni.
A fotózást követően (pár hét múlva) kaptunk 4 fotót , 2-2 Fidoval és Heidivel készültet :)

 Persze nem szabad megfeledkezni a WAT bemutatójáról sem, amelyet Székesfehérvári Kutya Parádé keretein belül tartottunk. Ekkor futottam le Fidoval életem első Kör KO-ját :D




Ennyi program ,s még csak most következett a java ! Nagyon nagy élményben lehetett részünk Andiéknak hála ! Mi is részt vehettünk a World Dog Show-n ,azaz a WDS-en !
Hétfőn és kedden még mentem suliba ,de a csomagjaim már elő voltak készítve. Kedd délutánig minden fontosat elintéztem,s Fidot is lemozgattam kicsit. Sietve mentünk az állomásra,hogy véletlenül se késsük le a vonatot. A szokásosnak mondható , Délibe tartó vonattal mentünk ezúttal is. Bicskénél Fido automatikusan le akart volna szállni :) Miután rájött ,hogy tovább megyünk ,kiterült ,s az út további részét szinte átaludta. Kedd estétől  szombatig tartózkodtunk a fővárosban,s főként a Hungexpoban. Valamint pénteken a Budakeszi Arborétumban csatlakozhattunk a Pointeresekhez ,a klubkiállítás keretein belül :)  Nagyszerű kiállítás volt ,de egyben fárasztó is ! Az igazat megvallva órák hosszat tudnék erről írni/beszélni (lásd : itt -rövid beszámoló) . Sosem fogom tudni kellően megköszönni ezt a szuper lehetőséget !

  • Június

A visszaszámlálások hónapja volt ez.. a Várakozásé és a Vágyakozásé..
Június első hétvégéje és 16. volt az egyike legmeghatározóbb napoknak ebben a hónapban.
Hónap elején egy kis látogatást tettünk Sáregresen ,Marianne-nál. A 6 hetes pointer babák elképesztően aranyosak voltak ! S már tudhattam ekkor,közöttük van Morgan ! Morgan,az első pointerem. Az ott töltött pár óra ,és egy kis gondolkodás után egyértelmű volt,hogy a 3 foltos fiú tetszett a legjobban.  Körülbelül 2 hét az mondhatni nem sok idő ... De ha az ember a leendő kiskutyáját várja,nagyon is az ! Vártam már egy ideje,ahhoz képest ez a 2 hét,semmi sem volt :)
16.-ára virradóra nagyon izgatottan ébredtem,hiszen ez volt a nagy nap. Marianne volt oly kedves és segítőkész,hogy elhozta nekünk Morgant Tatabányára. Mi sajnos csak hosszas vonatozással tudtunk volna érte menni,ami a picúrnak nem lett volna túl jó. Reggel korán érkeztek meg,s én alig vártam,hogy eléjük szaladhassak. Nagyon sokat nőtt a 2 hét alatt (na meg főleg azóta :D ) , kimondhatatlan érzés volt a karomban tartani ! Egy kellemes beszélgetés és pár óra után is még hihetetlen volt számomra,hogy ez a valóság !
 Még az első napokban elvittük a főtérre,szocializáció szempontjából nagyon jó ötlet volt. Sok új inger,sok ember,sziréna,stb-stb...
Főleg az elején félt,és sokat nyüszített,hogy hová is került. Mikor megnyugodott ,az ölembe mászott és elszundított :)
 Heidi örült a jövevénynek, naphosszat játszottak. Morgan nagyon hamar otthonosan mozgott,s élvezte Heidi "anyáskodását".
Fido eleinte közömbös volt vele szemben ,néha-néha rámordult.. Szerencsére idővel "megtört a jég".

Június 29.

Június 29.-én ,késő délután utoljára csuktuk be magunk mögött a 2. emeleti kicsinyke lakás ajtaját.. Még egyszer utoljára sétáltunk le a lépcsőkön,egyenesen ki a lépcsőházból. A csomagokkal megrakott kocsiba már egy origami hangya sem fért volna be.. Nem volt visszaút..
Este 10:10.kor haladtunk át a Magyar határon.. A hajnali órákban érkeztünk meg. Nem tudhattuk,csak sejthettük,mi vár ránk...

"Mert nincs napkelte kettő, ugyanaz,
Mert minden csönd más, - minden könny, - vigasz,
Elfut a perc, az örök Idő várja,
Lelkünk, mint fehér kendő, leng utána,
Sokszor könnyünk se hull, szívünk se fáj.
Hidegen hagy az elhagyott táj, -
Hogy eltemettük: róla nem tudunk.
És mégis mondom néktek:
Valamitől mi mindig búcsúzunk."
  • Július-Augusztus-Szeptember

 Ezt a három hónapot nem véletlenül vontam egybe. Semmi különösebb,említésre méltó dolog nem történt velünk.. A nyár hamar elment , lehetett volna jobb- de akár rosszabb is... Nem panaszkodom.
Augusztusban mondhatni,nyaralni voltunk..Egy alig pár napos nyaralás ,és hogy hol ? Magyarországon ! Furcsán hangzik, nemde ? Kevés időnk volt ,s igyekeztünk minden percét emlékezetessé tenni. (Erről bővebben ide kattintva olvashatsz )


Szeptember közepén kezdetét vette a tanítás. A nyelv miatt évet kell ismételjek,így újra 9. osztályban ülök... Annyi különbséggel ,hogy az itteni 9. osztály inkább olyasféle mint az ált.sulis 8.
A nyelv nehéz,de meg kell tanulni mielőbb...

  • Október

Októberben egyetlen dolgot vártam igazán.. Ez nem más volt,mint a Komáromi Cacib Derby kiállítás. Morgannak (és nekem is) ez volt az első kiállítása ,s nagyon büszke voltam és vagyok is rá,amiért olyan ügyesen viselkedett. Fidoék főleg a nagy boxban pihentek ,egy-egy kör sétára természetesen őket is elvittük. Jól elvoltak ,annyira hogy Fido nagyon ki sem akart jönni a boxból :)
Végre ismét találkozhattunk barátainkkal,rég nem látott ismerőseinkkel.
Vasárnap a Pointer Speciál kiállításon ismét összegyűlt a jó kis magyar pois társaság is.
Pepe,Heidi hasonmása és gazdája is kinéztek hozzánk. Elképesztően hasonlít egymásra a két "törpe".
(bővebben ide kattintva olvashatsz róla)



  • November

Új gép "új korszak"
Egy új fényképezőgéppel bővültünk ,szinte még most sem hiszem el !


És legvégül :
  • December

Sokak szerint ebben a hónapban a legnehezebbek a dolgok.. Mert itt a Karácsony és a Szilveszter ,ezekkel együtt pedig a téli szünet.
A hónap lassan "fogyatkozott".. Eseménydúsnak nem nevezhető ,viszonylag nyugis hónap.. A jövő évi versenyek, és haza utak tervezgetése most is fontos szerepet játszott.
Mondhatni általánosságban annyi volt bennem az ünnepi hangulat,mint molylepkében az érzelem... (aki nem értené a hasonlatot :szinte semennyi)..   Az ebeket finomságokkal ,és Morgant egy új nyakörvvel leptük meg.
Morgan új nyakörve *-*
Az egyik legnagyobb örömünk ,az Heidi súlyának 1 kg-os gyarapodás. Nála ez nagyon nagy szó,hiszen tudni illik róla,hogy rossz evő.
A karácsonyi időszak sem volt sokkal nehezebb a többinél.
Ami nehéz,az inkább a mögöttünk lévő 6 hónap,azaz fél év. Szinte hihetetlen ezt kimondani..


Lassacskán a bejegyzés végére érve megjegyezném :
Sokan érdeklődtek (az érdeklődésnek mondjuk örülök is),hogy mi van velünk ,mi van Fidoval.. Való igaz sem az FB oldala,sem pedig a blog nem volt valami sűrűn frissítve ,de ez nem jelenti azt,hogy el is volt hanyagolva.
Minden nap 1,5-3 órákat mozgatjuk az erdő széli réten ,valamint városban és a faluban is sétálgatunk. Emellett pedig itthon is sokat gyakorolunk,készülünk a következő évre :D

 Minden olvasónknak kellemes és kutyázásban gazdag újévet kívánunk !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése