2013. január 27., vasárnap

NTDM Döntő...

Az elkészült mű
Túl vagyunk ezen a napon is...
Röviden összefoglalva nagyon fárasztó ,megterhelő és tanulságos nap volt.
Reggel fél 11kor találkoztunk Veráékkal , és együtt egy GPS segítségével mentünk el a Keleti Pályaudvarra Dorináért .
A főbejáratnak vélt résznél parkoló híján  megálltunk ott ahol volt némi hely..
Persze később kiderült,hogy ez nem a fő-,hanem az egyik oldal bejárat ,de hát aki még életében nem járt ott az honnan tudná :)
A lényeg,hogy miután kiegészültünk , a Symbol felé vettük az irányt.
Szerencsénkre nem messze a helyszíntől tudtunk parkolni...
Boxokkal és táskákkal felszerelkezve sétáltunk át a Symbolba. A színpad mögötti "szobában" kaptak helyet a döntősök . Mi egy sarokrészt foglaltunk be,ahol nem volt olyan nagy a mászkálás .. Ahogy lassan mindenki megérkezett szinte "box kiállítássá" vált a várórészlegünk. Mire mindenki helyet foglalt és a kutyák is lepihentek kezdődött az első próba , és a beosztások...
Z33 photo
Mikor végeztünk ,visszavonult a csapat és ismét kényelembe helyeztük magunkat. Persze ez az időszak sem tartott tartott sokáig. Próba-próbát követett , kutyák boxba be és ki .. Az időérzékem is megszűnt létezni és szép lassan minden "összemosódott"... Valamikor a 2. próba után kimehettünk az ebekkel kb 20 perces levegőzésre. Fido már nem sokáig bírta volna e séta nélkül,mert már igencsak sürgős volt neki a dolog... Persze kint sem csalódhattam benne,hiszen nem hazudtolta meg önmagát. Egy kartondoboz maradvánnyal kezdett önfeledt játékba :D Mikor már ő is és mi is kezdtünk fázni visszabattyogtunk ... Az első főpróba előtt még gyors meg ebédeltünk/uzsonnáztunk...
Bár nem épp így készültünk a mai napra ,kiderült,hogy festeni fogunk :) Réka(szervező) felhívta Dezsőt/elődöntőn ott volt fotósként/ , hogy menjen el a festő cuccainkért /tempera,ecseteink,vászon/...
A döntő kezdete előtt nemsokkal meg is kaptuk az eszközeinket.A főpórba " 2.1 " már nagyon valósághűre sikeredett..
A kezdés előtt kaptunk 5 percet,hogy kivigyük az ebeket egy gyors "levegőzésre"... (Kan kutyák előnyben) Idő szűkében voltunk,ezért az első alkalmas oszlopnál megálltunk és "parancsra" Fido elvégezte a dolgát..
Elsőként értünk vissza , de már akkor is nagy volt bent a tömeg..
A show a főpróbáktól talán csak annyiban különbözött ,hogy már hangosan szólt a zene és a "dekorfényeket" is bekapcsolták. Az egész műsorból nem sokat láttunk, kíváncsi lennék milyen lehetett a másik szemszögből nézni..
Az első modell aki megpróbálta felvezetni Fidot nem járt túl sok sikerrel ... (ha nem adnak neki egyértelmű parancsot(ebnek),nem szólnak hozzá ,  nem fog szót fogadni ,mert nincs mire/utasítás/ )
A ruhás körben egy fekete "Játssz Velem" feliratú kendőt kaptunk,mert a pulcsi,amit Fidonak hoztak nem lett jó rá.  Most egy másik modell vezette fel , és sajnos nem láttam sokat a közös sétájukból,de elmondása szerint ügyes volt :) A következő szereplésig még volt némi időnk ,ezért Fidot beküldtem a boxba kicsit pihenni... Addig nekem is volt lehetőségem előkészíteni a "Ki-Mit Tud"ra az eszközöket.
Vauvau.hu
Minket hívtak ki először,mert a festés 2 percnél több időt vesz igénybe ,így amíg lement a többi 13 döntős , Fido kiélhette kreativitását :)
Elsőnek világoszölddel majd később sötétzölddel folytatta a festést..
Őszintén kissé tartottam a dologtól,hogy mellettünk trükköznek ,labdáznak,stb. ,hogy máshová koncentrál vagy nem lesz kedve a festéshez...
Szerencsére nem így volt :) Maximálisan figyelt és nagy örömmel festett :D
A vége felé Réka kihozta nekünk a többi temperát is , így még piros is került a remekműre :)
Lassan körbemutattam az elkészült képet , amire büszke lehet a Művész Úr :)
Persze a képnek kellett egy kis idő,amíg teljesen megszáradt... "Levonulásunk" után nem sokkal kezdődött az eredményhirdetés... A 2 különdíjassal kezdték ,akik nem mások lettek mint Sidney(trükk) és Misa(közönség) . Majd elkezdték sorolni a dobogósokat is , sok hatásvadász szünet közbeiktatásával.
A 3. helyezést Argos kapta ... A 2. pedig egy festő kutya lett... Én csak állok,már annyira fáradt voltam agyilag,hogy nem is kapcsoltam... Aztán mikor bemondták Fido nevét nagyon meglepődtem :)) És végül az 1. helyezett Beni lett.
Sok tapasztalattal , új ismerősökkel gazdagodtunk.. Na meg persze egy ideig nem lesz gondunk a táppal ugyanis 20 kg-ot kaptunk :) (6,8kg-t Fido és Heidi kb 1 hónap alatt eszik meg) ....

Nagyon gratulálok itt is minden döntősnek aki végigcsinálta a napot !
Fido a díjaival és a festményével
Majd körülbelül 1 hónap múlva írok egy összefoglaló bejegyzést a versenyről,addigra kicsit leülepszik a dolog :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése